Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referat DNA Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă s-a întâlnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian în sediul Guvernului

ro

29 Jun, 2014 19:43 2090 Marime text
În referatul de prelungire a arestării baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu, DNA arată că Victor Ponta l-ar fi chemat la sediul Guvernului pe şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă. Tot acolo s-ar fi aflat şi fostul preşedinte al CJ Mehedinţi. Deşi în documentul procurorilor nu apare nicio afirmaţie a şefului IGPR referitoare la faptul că ar fi fost chemat de premier, mediafax. ro susţine că există o declaraţie în acest sens. RTV susţine că referirea la Victor Ponta e o manipulare, scrie evz.ro.
Informaţii contradictorii legate de Scandalul Duicu au apărut în mediile online, după publicarea referatului DNA. Mediafax.ro relatează că „procurorii DNA arată, într-un referat, în cazul Duicu, că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul şef al CJ Mehedinţi, DNA invocând ca probă declaraţia lui Tobă, fără a reda însă afirmaţiile acestuia”.
În replică, România TV susţine că Mediafax manipulează: „În declaratia DNA, Tobă contrazice ideea că Victor Ponta sau Radu Stroe ar fi fost la întâlnirea cu Duicu. Mediafax a publicat azi o ştire despre faptul că referatul DNA spune că Ponta ar fi fost prezent. Conform declaraţiilor lui Tobă, Victor Ponta nu a avut nici o întâlnire cu Duicu sau Tobă şi nu a avut nici o legătură cu aceasta”.
"Nu l-am chemat niciodată pe domnul Tobă să se întâlnească cu domnul Duicu, iar domnul Tobă este un poliţist de mare valoare. A fost numit în funcţie de domnul Oprea când era în ministru", a declarat Ponta după ce a fost întrebat dacă i-a convocat în biroul său pe mai sus numiţii, după ceremonia de retragere a militarilor romani din Afganistan.
 
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii