Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul Corpului de Control Şeful Poliţiei Sibiu le-a ordonat poliţiştilor să calce ursul cu maşina

ro

17 Oct, 2016 13:07 1775 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, astăzi, că autoritățile din Sibiu au acționat "în grabă" în cazul ursului împușcat săptămâna trecută la Sibiu. În raportul întocmit de Corpul de Control apare informaţia că şeful Poliţiei Sibiu le-a ordonat subordonaţilor care urmăreau ursul prin oraş să calce animalul cu maşina.
 
Tudorache, a prezentat, astăzi, concluziile raportului făcut de Corpul de control al MAI. Potrivit acestuia, în astfel de situații, când sunt prezente animale sălbatice în zone populate, ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor, potrivit Agerpres.
 
Întrebat dacă şeful Poliţiei Sibiu a ordonat poliţiştilor să calce ursul cu maşina, ministrul a confirmat că există o stenogramă în raport din care reiese că şeful Poliţiei a dat acest ordin.
 
Oficialul a precizat că la nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat. "Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat operațiunea (...) și cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului", a spus Dragoș Tudorache, adăugând că unul dintre cei considerați responsabili este șeful Poliției Sibiu.
 
Ministrul a subliniat că, potrivit raportului, ursul a fost ucis când "nu mai exista un pericol iminent", iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului.
 
Dragoș Tudorache a mai spus că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea Jandarmeriei Române pentru astfel de situații, în cazul în care Jandarmeria va prelua aceste competențe.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii