Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dragoș Tudorache la Consiliul JAI

ro

18 Nov, 2016 20:38 1753 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a participat astăzi la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, de la Bruxelles, context în care a exprimat susținerea față de inițiativa creării unui Sistem European de Informații și de Autorizare a Călătoriei, subliniind aprecierea pentru demersul întreprins de președinția slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei și al agențiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informațiilor rapid, eficient și calitativ.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, pe agenda Consiliului JAI s-au aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de Instituire a unui Sistem European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile (ETIAS), Directiva UE privind Registrul Național cu Numele Pasagerilor (PNR), consolidarea schimbului de informații pentru combaterea terorismului și a infracțiunilor transfrontaliere, cu accent pe infracționalitatea cibernetică.
 
"Ministrul Afacerilor Interne a exprimat susținerea față de inițiativa creării unui Sistem European de Informații și de Autorizare a Călătoriei și a subliniat aprecierea pentru demersul întreprins de președinția slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei și al agențiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informațiilor rapid, eficient și calitativ. De asemenea, a reiterat importanța intensificării eforturilor serviciilor de securitate și informații pentru prevenirea și combaterea terorismului", precizează sursa citată.
 
Totodată, în cadrul discuțiilor cu ceilalți miniștri, oficialul român a insistat asupra necesității implementării în cel mai scurt timp a Directivei UE — PNR și a exprimat disponibilitatea de a împărtăși din experiența României, respectiv de a oferi sprijin tehnic în ceea ce privește înființarea și operaționalizarea Unității de Informații despre Pasageri.
 
Conform sursei citate, în marja reuniunii JAI, ministrul Dragoș Tudorache a avut o serie de întâlniri cu omologi din statele membre, precum și cu oficiali ai Comisiei Europene, ocazie cu care au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană.
 
În ziua precedentă Consiliului, miniștrii de interne au participat la întâlniri de lucru, având ca subiecte de discuție "Nevoia de informații în combaterea terorismului" și, respectiv, "Conceptul de solidaritate efectivă — un pas înainte în revizuirea Dublin".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii