Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA premiază elevii participanți la concursul de pictură “Apa este viață”

ro

17 Mar, 2016 14:30 749 Marime text
 
Anual, în 22 martie sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluția și continuarea vieții pe pământ, dar și una dintre cele mai mari provocări ale viitorului. Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieții, fiind esențială pentru supraviețuirea oamenilor, a mediului și a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri și pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice și sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 este "Apa și locurile de muncă", o evidențiere a modului în care atât apa cât și locurile de muncă au puterea de a transforma viața oamenilor.
 
Apă mai bună, locuri de muncă mai bune, este deviza de anul acesta a Organizației Națiunilor Unite, principalul organizator al Zilei Mondiale a Apei, care încearcă să aducă la cunoștința publică criza iminentă din domeniul apei. În calitate de operator regional în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, SC RAJA SA este preocupată permananet de conservarea și exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile și a protejării mediului.
 
Totodată, societatea se implică și în procesul de educare al tinerei generații prin acțiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenție rolul acesteia pentru existență și modul în care o putem proteja pentru viitor. De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, SC RAJA SA a organizat împreună cu  Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu Instituția Prefectului, Județul Constanța ediția a III-a a Concursului de pictură, desen și grafică „Apa este viață!”.

Acțiunea, desfășurată în perioada 08 februarie – 22  martie a.c., se adresează tuturor elevilor ciclurilor primare și gimnaziale din unitățile de învățământ din județul Constanța, cărora le-a fost lansată provocarea de a-și exprima creativitatea și originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului.

Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din unitățile de învățământ, conform punctajelor obținute la etapa pe școală. O comisie de jurizare, formată din reprezentanți ai S.C RAJA S.A. și profesori de specialitate din cadru I.S.J. Constanța au evaluat toate lucrările primite și au decis câștigătorii. Criteriile de apreciere au fost încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar și calitatea artistică, la final fiind selectate 64 de lucrări în vederea premierii.

Toate desenele vor fi expuse în sala “Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanța, în perioada 18 - 22 martie 2016. Tot aici va avea loc sâmbătă, 19 martie a.c., ora 10.30, vernisajul expoziției „Apa este viață!” și festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câștigătoare, elevii fiind recompensați cu premii atractive.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii