Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Banciu, despre accidentul aviatic din Constanța Tot ce zboară în această țară este totalmente nesigur (video)

ro

16 Dec, 2014 06:07 2595 Marime text
Radu Banciu a vorbit, luni seară, în emisiunea ”Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV, despre prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Mamaia, județul Constanța.

”Elicopterele sunt făcute ca să zboare, dar depinde și cine le pilotează. Ritmicitatea și frecvența accidentelor aviatice în România sunt aceleași, indiferent de temperatură, condițiile meteo, de  anotimpuri, de regiunile georgrafice, de munții, de câmpie, de lacuri. Nu are nicio importanță. Accidentele sunt aceleași. În fiecare an avem parte de același lot de surprize, de tragedie. Când vezi că se îngălbenește ecranul și scrie Breaking News e clar că a mai picat ceva. Asta s-a întâmplat și astăzi. Întotdeauna piloții români sunt de cea mai bună calitate, aeronavele sunt și ele bine întreținute, întotdeauna trec prin revizii înainte să zboare, sunt ultimul răcnet al tehnologiei. Ele se fac însă praf și pulbere din condiții pe care nu le elucidează nimeni”, a afirmat Banciu. 

”Am văzut azi saravanda declarațiilor unor cretini. Am revăzut în fața ochilor cretinitatea acestui popor, așa cum Sergiu Nicolaescu ne spunea la secundă ce făcea elicopterul Ceușeștilor în după-amiaza cu pricina. Când se blocase liftul Ceaușeștilor, când se deblocase, el știa tot. Știa tot numai despre revoluție habar nu avea, sau nu voia să spună. Și marile mistere au rămas aceleași. Și aici știm perfect când s-a sunat prima dată la SMIURD, când au început să țipe ăia, când a venit ăla cu barca, când a început ăla să dea din vâsle pentru că nu mergea barca, sigur era o barcă de cea mai bună calitate. Toate lucruurile sunt bine stabilite la noi, le știm cu exactitate. Totul a mers ca la carte. Cert este că trei oameni și jumătate la ora actuală sunt morți”, a continuat realizatorul.

”O să mai treacă sărbătorile, probabil că nici nu o sa mai decoleze elicopterele SMURD prea curând că vine vremea rea și de la anul Dumnezeu cu mila. Tot ce zboară în această țară este totalmente nesigur”, a încheiat Radu Banciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii