Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toţi bucureştenii. Când ar putea intra în vigoare și ce a declarat primarul Gabriela Firea

ro

12 Dec, 2018 14:35 897 Marime text
Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei de Consiliu General, că intenţionează să susţină anul viitor un proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toţi bucureştenii, informează Agerpres.ro

"Dacă se va pune problema gratuităţii totale a transportului public în comun, o măsură pe care am anunţat-o la începutului mandatului, răspunsul este: Da. De anul viitor voi veni cu acest proiect. (...) Vă explic şi de ce de anul viitor, pentru că intenţia este de a dimensiona corect parcul auto al STB, fosta regie de transport. Aveam această achiziţie de autobuze Euro 6: 100 vin anul acesta, 300 vin până la anul, în vară, în luna iulie. De asemenea, achiziţionăm 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 400 de autobuze pe gaz natural comprimat. De aceea, cred că este o strategie corectă: în momentul în care avem un parc auto bine dimensionat, să putem să acordăm şi această facilitate a gratuităţii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezenţa în trafic a autoturismelor personale şi cetăţenii să aleagă transportul public în comun", a spus primarul general.


Gabriela Firea a răspuns, astfel, unei întrebări adresate de consilierul municipal USR Alexandru Gâdiuţă, care a dorit să ştie dacă primarul general îşi menţine intenţia de a introduce gratuitate la transportul public în comun pentru toţi bucureştenii.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, miercuri, două proiecte de hotărâre în baza cărora elevii din învăţământul preuniversitar şi însoţitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Capitală vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB). 

Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii