Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:45 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general Augustin Lazăr, întrevedere cu ministrul german de stat pentru afaceri europene

ro

18 Jul, 2018 17:35 620 Marime text
În cursul zilei de miercuri, la sediul Parchetului General, Augustin Lazăr, procurorul general al PÎCCJ, a avut o întrevedere cu Michael Roth, ministrul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Federal German de Externe.

Invitatul a fost însoțit de Markus Teglas, șeful său de cabinet și Kai Hennig, adjunctul ambasadorului Republicii Federale Germania la București, precum și de Laura Grünewald, șefa Serviciului de presă, consilier politic și Luciana Pop, șefa Serviciului de traduceri din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania.

La întâlnire au participat, din partea Ministerului Public, Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, Anca Jurma, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Horodniceanu, procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Nadina Spînu, procuror șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Principalele teme abordate în cadrul întrevederii s-au referit la cooperarea judiciară bilaterală și internațională, progresele înregistrate de România în reforma justiției și combaterea corupției, problematica judiciară curentă, inclusiv modificările legislative în curs. Michael Roth, ministrul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Federal German de Externe, a remarcat progresele realizate în ultimii ani de sistemul judiciar din România, manifestându-și interesul și îngrjijorarea în legătură cu recentele modificări ale legislației penale.

La rândul său, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a făcut o prezentare a Ministerului Public, inclusiv a structurilor specializate, arătând că lupta anticorupție și crimei organizate este dusă cu eficiență și profesionalism.

Sursă foto: PÎCCJ

Ti-a placut articolul?

Comentarii