Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:10 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin sistemul Schengen au fost descoperite sute de autoturisme confiscate şi au fost prinse sute de persoane urmărite

ro

01 Jun, 2015 20:30 606 Marime text
 
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 216 persoane, 49 de autovehicule şi 21 de documente ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 22 – 29 mai a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 136 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
            Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi cinci persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
            De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 34 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost ridicate nouă documente semnalate de state partenere. Totodată, 80 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 20 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. 15 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau  pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. De asemenea, 12 documente emise şi căutate de România au fost descoperite în state membre.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii