Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane dispărute sau urmărite internațional, depistate de Poliția Română! Date oficiale

ro

24 Jan, 2024 14:59 1005 Marime text
Poliția Română, prin Direcţia de Investigaţii Criminale, organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a cadavrelor şi persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situaţiei persoanelor dispărute 

La nivel național, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, au fost derulate activităţi pe linia clarificării situaţiei persoanelor dispărute de la domiciliu, transmite un comunicat al Polițieir Române. 

La data de 1 ianuarie 2023, existau 2.592 de persoane dispărute, dintre care 468 erau  minori, fiind înregistrate 14.679 de sesizări, dintre care 9.528 referitoare la minori și revocate 14.586 de sesizări, 9.459 privind persoane minore.

În anul 2023, activitatea pe linie de urmărire s-a canalizat în mod deosebit spre soluționarea cu celeritate a cazurilor de persoane urmărite din categoria ,,most wanted”, România având prin intermediul structurii de profil un rol activ în cadrul European Network of Fugitive Active Search Teams.

Astfel, au fost depistate 3.442 de persoane urmărite, iar, în ceea ce privește persoanele urmărite internațional și predate/extrădate, în anul 2023, au fost depistate 870 de persoane.

Totodată, la solicitarea altor state, Serviciul Urmăriri a pus în executare mai multe mandate de urmărire internațională.

Astfel, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale, un lider al unei grupări neo-naziste americane, acuzat de autoritățile judiciare din S.U.A.  de revoltă (acte de violență în contextul participării la mitinguri cu caracter politic) a fost depistat și arestat, în vederea extrădării.

Totodată, au fost derulate activități specifice în cazuri instrumentate direct, precum cel al unui bărbat, de 38 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunii de omor, a mai punctat sursa citată. 

Poliția Română va continua și în acest an activitățile de depistare şi prindere a persoanelor urmărite naţional şi internaţional, precum și cea de identificare a persoanelor dispărute, în special minori.


Citește și:

Succes în implementarea mandatelor europene de arestare. Zeci de persoane prinse de Poliția Română

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii