Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, mesaj de susținere adresat șeful Guvernului Republicii Moldova, Maia Sandu

ro

16 Jun, 2019 09:43 840 Marime text
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului de prim-ministru.

Premierul României își exprimă încrederea că Executivul de la Chișinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului României. 

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă reafirmă deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esențială a relației bilaterale dintre cele două țări.

Pe responsabilitatea, hotărârea și puterea de muncă a Guvernului pe care îl conduceți se vor baza prosperitatea, stabilitatea și securitatea Republicii Moldova. Consider esențial ca, în activitatea dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră, să mențineți la cote foarte înalte angajamentul european și să promovați valorile noastre comune, europene, subliniază prim-ministrul Viorica Dăncilă. 


Șeful Executivului român apreciază că este de relevanță majoră continuarea de către noul Guvern al Republicii Moldova a poziției privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, în granițele sale recunoscute internațional și fără să fie afectat parcursul său pro-european.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat premierului Maia Sandu invitația de a efectua prima sa vizită în străinătate, la București, cât mai curând posibil, pentru a continua tradiția colaborării firești dintre România și Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook (Viorica Dăncilă)

Ti-a placut articolul?

Comentarii