Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români au depistat în ultima săptămână sute de persoane căutate şi au confiscat zeci de maşini

ro

01 Jun, 2018 10:52 487 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 440 de persoane, 65 de autovehicule și 25 de documente, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 25-31 mai a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 276 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 93 de  persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente și au fost depistate 52 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 164 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 documente, un certificat de înmatriculare și 13 autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii