Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști români în misiuni internaționale de menținere a păcii din Georgia și Cipru

ro

26 Sep, 2017 09:00 611 Marime text
Timp de un an, trei polițiștii români participă alături de polițiști din mai multe state la efortul international de întărire și dezvoltare a capacității de intervenție a autorităților locale din Georgia și Cipru.
 
Astfel, doi polițiști iau parte la misiunea UE din Georgia (EUMM), iar un polițist participă la misiunea ONU din Cipru (UNFICYP).
 
Poliţiştii români au o prezenţă activă şi desfăşoară împreună cu autorităţile locale activităţi de prevenire şi combatere a criminalităţii, acordă sprijin umanitar şi participă la misuni de menţinere a ordinii publice.
 
Participarea la misiunile internaționale reprezintă rezultatul unui proces riguros de selecție realizat atât în țară, cât și în cadrul misiunii misiunii, constituind în același timp o reconfirmare a profesionalismului polițiștilor români.
 
În prezent, 37 de polițiști români participă la 10 misiuni internaționale, pe 4 continente, sub egida Uniunii Europene, Organizației Națiunilor Unite și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
 
Poliția Română este un contributor de tradiție în cadrul misiunilor internaționale, prima misiune la care au participat polițiști români fiind cea din Kosovo, în 1998.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii