Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Transport ilegal de țigari și alcool, depisat de polițiști

ro

23 Sep, 2018 10:25 1618 Marime text
În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 34 depercheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 1.300.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.
 
În perioada 15 – 21 septembriea.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 34 depercheziții domiciliare și au pus în aplicare 24 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 
 
În cauzele penale instrumentate, faţă de 147 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar față de 13 au fost dispuse măsuri preventive (6 reţinuţi, 1 arestat la domiciliu şi 6 sub control judiciar).
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 1.333.344 de lei, dintre care 335.158 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 425.000 de lei.
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 900.000 de ţigarete şi peste 2.440 de litri de alcool.

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au oprit în trafic, pe raza satului Protopopești, din comuna Tăcuta, județul Vaslui, o autoutilitară încărcată cu țigarete de contrabandă.
 
În urma controlului, s-a constatat faptul că în autovehicul se aflau 550.000 de țigarete, fără timbru de acciză și fără documente de proveniență.
 
Conducătorul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Iași, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, unde au fost continuate cercetările  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
 
Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoutilitara, au fost ridicate în vederea cercetării.
 
Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar, la data de 20 septembrie a.c., în urma prezentării acestuia la Judecătoria Vaslui, a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii