Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:10 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Costă Poliţia de frontieră a confiscat aparatura dintr-un container sosit din China

ro

26 Aug, 2015 14:08 951 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit din China, în PTF Constanţa Sud Agigea, aparatură periferică specifică tehnicii de supraveghere. Aparatura este susceptibilă a fi contrafăcută, fiind în valoare de aproximativ 34.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
Ieri, la orele 14.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali  au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
 
În urma controlului, au fost descoperite 170 bucăţi înregistratoare digitale pentru sistem de supraveghere dotate cu mufe model HDMI ,inscripţionate „HDMI”, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 34.000 lei, dacă ar fi originale.
 
Bunurile au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali, până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”. Fapt este prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice. Administratorul este un cetăţean chinez, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. 

Sursa foto: arhiva

Ti-a placut articolul?

Comentarii