Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Vom susține în Parlament nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SRI

ro

19 Feb, 2015 20:47 660 Marime text
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi, că liberalii îl vor susține în Parlament pe Eduard Hellvig, nominalizarea făcută de către șeful statului, Klaus Iohannis, pentru conducerea Serviciului Român de Informații (SRI), informează Agerpres.

„Propunerea făcută de Președintele României are menirea de a pune capăt unei situații de interimat la SRI și de a întări autoritatea unei instituții care a fost supusă mai multor atacuri politice în ultima perioadă. Domnul Eduard Hellvig are o serioasă activitate publică, corectă și necontroversată, iar nominalizarea sa va fi susținută de către PNL în Parlament", afirmă Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Liderul PNL susține că este vorba de o procedură normală, în care, așa cum arată Constituția, Parlamentul este chemat să numească, la propunerea Presedintelui României, un director de serviciu de informații.

„În spiritul și litera legilor și ale Constituției României, cât și prin natura valorilor pe care le promovează, Partidul Național Liberal consideră că este absolut firesc ca din partea Președintelui României să vină o propunere civilă pentru conducerea Serviciului Român de Informații. Conducerea civilă a serviciilor de informații reprezintă atât o practică a țărilor cu democrații consolidate, cât și un angajament al României ca țară membră NATO", a adăugat Alina Gorghiu. 


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii