Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plagiat, plagiat, dar... dar când vrei să intri într-o cursă importantă, trebuie să ai iniţiative personale

ro

11 Nov, 2011 17:30 1194 Marime text
vyv5y45.jpgPoate că nu m-aş fi oprit acum la acest subiect dacă nu mi-ar fi atras atenţia în urmă cu câteva zile două titluri din două ziare locale diferite, foarte competitive în spaţiul mass-media constănţean, ambele din aceeaşi dată, 8 noiembrie, titluri în al căror enunţ apare sintagma „regula de trei simplă" pe care o invocasem cu o zi înainte, într-un comunicat de presă în care îi demonstram domnului Nicuşor Constantinescu, organizatorul referendumului, pardon, al sondajului preelectoral al USL pe banii constănţenilor, cum se calculează aritmetic procentajul la vot, dacă tot nu-i ieşea rezultatul.

M-am mirat, căci foarte-foarte rar se întâmplă ca titlurile să se asemene... jurnaliştii cam fug ca de necuratul de astfel de „potriviri". Citind însă articolele cu pricina, am descoperit sursa problemei. Şi nu m-am mirat. Plagiatorul nu era ziaristul lipsit de inspiraţie, acesta doar citase!, ci însuşi personajul care, de când a ieşit în spaţiul public, îmi copiază paşii, începând de la formele de promovare a imaginii şi continuând cu acţiunile pe care le întreprind şi care au un mare impact mediatic. Ca să exemplific: declanşez campania împotriva etnobotanicelor, hop şi „stimabilul", încep campania de salvare a Cazinoului de la înstrăinare, „stimabilul" sare şi el. E foarte bine, spun, înseamnă că sunt un exemplu demn de urmat, e bine că şi alţii se alătură iniţiativelor mele. Dar dacă jurnaliştii au început să simtă că s-a cam înteţit în ultimul timp senzaţia de déjà vu la conferinţele de presă ale acestui domn, iar luările sale de poziţie par copiate la indigo din discursurile mele (vezi și expresia mea „Nicușor stă cocoţat de prea mult timp, într-un cuib călduţ şi izolat", care e adoptată cu aceeași „promptitudine", devenind, într-o declarație referitoare la același subiect „acest privilegiu de a fi preşedinte, pe care îl deţine de prea mult timp") înseamnă că într-adevăr are o problemă. Căci nu poate deveni premiant și să ia coroniță cel care se bazează pe copiat!

Prin urmare, îl sfătuiesc pe acest domn să-și gândească mai bine acțiunile, să vină cu inițiative personale cu care să se identifice, dacă nu vrea să-și compromită obiectivele pentru care vrea să se arunce într-o ipotetică luptă electorală. De la flyere, panouri, acțiuni și discursuri publice, doar un pas mai îl mai desparte de vorba românească „Ce face omul face și..." Mai bine tac. Sper să înțeleagă!

Sursa: Claudiupalaz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii