Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 300 kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializate de către inspectorii DSVSA Constanţa

ro

07 Jul, 2017 12:10 1509 Marime text
În perioada 04.07.2017 – 06.07.2017, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2017”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii  sanitari veterinari şi pentru siguranţa  alimentelor delegaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
 
Astfel, au fost verificate 141 de unități localizate în cele 7zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
 
Controalele s-au desfășurat în: 66 restaurante, 3 pizzerii, 12 unităţi tip fast-food, 4 braserii, 4 unităţi tip bufet, 4 baruri, 2 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 34 magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 3 laboratoare   cofetărie patiserie, 2 rulote, 3 unități comercializare   produse congelate.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi  cu privire la   manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul   final  a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.600 lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie.
 
O  sesizare  primită la  „Call  Center”-ul  ANSVSA, a fost  transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral.

Pentru deficiențele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 lei.
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 313 kg de produse alimentare (preparate culinare, carne şi produse din carne).
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi vor fi distruse prin incinerare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii