Start lucrărilor la conexiunea dintre Autostrada A4 și DN 39E, în dreptul comunei Cumpăna, județul Constanța
Start lucrărilor la conexiunea dintre Autostrada A4 și DN 39E, în dreptul comunei Cumpăna, județul Constanța
05 May, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
462
Marime text



- Luni, 5 mai 2025, au fost demarate lucrările de amenajare a organizării de șantier pentru execuția Nodului Rutier Cumpăna
- Contractul de execuție a fost atribuit Asocierii SC Autoprima Serv SRL (lider) – SC Tracon SRL (asociat), singura ofertă depusă în cadrul procedurii de achiziție publică.
Luni, 5 mai 2025, au fost demarate lucrările de amenajare a organizării de șantier pentru execuția Nodului Rutier Cumpăna, situat la kilometrul 16+700 al Autostrăzii A4, în dreptul comunei Cumpăna, județul Constanța.
Proiectul are drept scop principal asigurarea unui acces rapid, eficient și sigur între Autostrada A4 și Drumul Național DN 39E, facilitând astfel legătura directă între municipiul Constanța și localitatea Cumpăna. Această investiție este menită să îmbunătățească semnificativ fluxurile de trafic și să reducă timpii de deplasare atât pentru locuitorii zonei, cât și pentru cei care tranzitează regiunea.
Contractul de execuție a fost atribuit Asocierii SC Autoprima Serv SRL (lider) – SC Tracon SRL (asociat), singura ofertă depusă în cadrul procedurii de achiziție publică.
Lucrările presupun realizarea a două bretele de acces spre și dinspre Autostrada A4, completate cu benzi de accelerare și decelerare, însumând o lungime totală de 1.192,63 metri. Din această lungime, 720 de metri sunt destinați exclusiv benzilor de accelerare/decelerare. Nodul rutier este proiectat pentru o viteză de circulație de 40 km/h.
Valoarea estimată a contractului se ridică la 9.856.538,26 lei, fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport (PT) 2021–2027.
Implementarea acestui nod rutier reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în județul Constanța, contribuind la fluidizarea traficului și creșterea conectivității regionale.

Amintim că în toamna anului 2021, Compania de drumuri și infrastructură rutieră (CNAIR) lansa o licitaţie pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate a 12 noduri rutiere. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, printre cele 12 noduri rutiere erau și cele care vizau A2 București-Constanța, de maxim interes pentru locuitorii din Dobrogea. Este vorba despre: Nod Ovidiu, pe A2 Feteşti - Cernavodă; Nod Dunărea, pe A2 Feteşti – Cernavodă și Nod Peştera, pe A2 Cernavodă – Constanţa.
Pentru nodul rutier de la Peștera, pe 24 februarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre compania clujeană, Explan SRL. Societatea funcționează din 2004. Explan SRL este controlată de Petru Ciufudean, asociat unic și administrator.
Despre Autoprima Serv SRL
Autoprima Serv SRL a fost înființată în 1999 și are sediul social în Constanța, bulevardul Mamaia nr. 181 bis. Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
Obiectul de activitate este Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
Asociați și administratori sunt Balagiu Adrian și Balagiu Iudit.
Potrivit Recom, numele lui Adrian Balagiu apare ca asociat și în firmele Road Mix Technology SRL București și Roadmax Construct SRL Constanța.
Autoprima Serv SRL figurează cu peste 100 de achiziții directe (Confort Urban SRL, Orașul Techirghiol, Comuna Cobadin, Comuna Costinești printre autoritățile contractante) și peste 200 contracte publice (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Comuna Limanu, Orașul Eforie, Municipiul Medgidia, Municipiul Tulcea printre autoritățile contractante).
În 2023, Autoprima Serv SRL a declarat cifră de afaceri a depășit 198,8 milioane de lei, profit peste 25,78 de milioane de lei și un număr mediu de 204 angajați.
Cine este Tracon SRL
Tracon SRL este o companie cu sediul în București, înființată în 1992, având ca obiect principal de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor (CAEN 4211). În ciuda specificului său din domeniul infrastructurii rutiere, firma a fost desemnată să se ocupe de un segment important din gestionarea deșeurilor în județul Constanța.
Potrivit datelor financiare raportate pentru anul 2023, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 107.720.497 lei, cu un profit net de 11.672.187 lei și un număr mediu de 209 angajați. Comparativ cu anul precedent, Tracon SRL a raportat o scădere de 24,51% a cifrei de afaceri.
Structura firmei este următoarea:
- Mihai Manea – 78,249984%
- Lucian Petrișor Ninoiu – 10% (și administrator al companiei)
- Eliza Desdemona Manea – 10%
- Nicolae Moga (fost senator PSD) – 1,75%
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
CNAIR a lansat licitația pentru construcția nodului rutier de la Cumpăna, județul Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii