Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la depozite ale unor firme de transport. Mai multe produse au fost confiscate

ro

20 Apr, 2019 11:35 519 Marime text
În această săptămână, polițiști de la Secția Regională de Poliție Transporturi București au desfășurat o acțiune, pe parcursul a două zile, în urma căreia au capturat parfumuri și articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare se ridică la 420.000 de euro, informează Poliția Română. 

Prima activitate a constat în efectuarea a 13 percheziții asupra unor colete trimise de o societate comercială din România către persoane fizice din spațiul comunitar. Coletele conțineau peste 1.000 de parfumuri și apă de parfum susceptibile a fi contrafăcute. Polițiștii au mai găsit și 80 de produse contrafăcute de marochinărie, purtând însemnele unor mărci consacrate. Din cercetări a rezultat că aceste produse, cu numele unor brand-uri recunoscute, ar fi avut ca destinație Germania și Anglia, pentru valorificare.

În următoarea zi, acțiunea a continuat cu alte 4 percheziții la depozite din București ale unor firme de transport, despre care existau indicii cu privire la transportul de mărfuri de contrabandă sau contrafăcute.

În urma verificărilor, au fost confiscate peste 1.500 de produse cosmetice (parfumuri și apă de parfum) susceptibile a fi contrafăcute, purtând sigla și marca unor produse consacrate.

Potrivit Poliției Române, au mai fost indisponibilizate aproape 1.300 de articole de marochinărie, îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea mărfurilor confiscate sau indisponibilizate se ridică la 300.000 de euro.

„Marfa”, a carei valoare de piață este de aproximativ 420.000 de euro, a fost ridicată de organele vamale.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea de polițiștii Direcției de Poliție Tranporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, a fost sprijinită și de specialiști ai Direcției Regionale Vamale București.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii