Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța. Un suspect de contrabandă a fost reținut. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

ro

08 Sep, 2018 12:09 983 Marime text
În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au acționat în peste 1.000 de stații de cale ferată, aerogări, rute feroviare și navale, pentru menținerea siguranței transporturilor.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 1 – 7 septembrie 2018, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 400 de stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma activităților desfășurate, au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel național sau internațional și 1 minor lipsit de supraveghere, care a fost internat într-un centru de plasament.
 
De asemenea, au fost depistate 4 persoane deținătoare și consumatoare de droguri, față de care s-au întocmit dosare penale, fiind predate structurilor competente.
 
În această perioadă, au fost întocmite 57 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals și uz de fals, contrabandă și pescuit ilegal, precum și infracțiuni la regimul circulației.
 
Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, polițiștii au acționat pentru siguranța transporturilor, siguranța și securitatea pe apă, prevenirea pescuitului ilegal și a contrabandei.
 
Spre exemplu, la data de 4 septembrie a.c., polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun. În urma unei percheziții, la domiciliul unei persoane, de 38 de ani, din localitate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 24.780 de țigarete, fără timbru de accizare românesc, prejudicul cauzat bugetului de stat fiind de peste 13.000 de lei.
 
La aceeași adresă, polițiștii au mai descoperit 80 grame substanță vegetală uscată, de culoare brun-verzuie, o țigaretă confecționată artizanal și mai multe foițe din hârtie folosite la confecționarea de țigarete.
 
Persoana de 38 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ulterior a fost dispusă pe numele acesteia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii