Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:08 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică printre turiști Telecabina din Sinaia, afectată de viscol

ro

21 Dec, 2014 18:24 1856 Marime text
Un viscol puternic a afectat, duminică, funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu Cota 1400-Cota 2000, Valea Dorului şi Valea Soarelui din Sinaia, turiştii prinşi în inslalaţii fiind duşi în staţia de telecabină de la Cota 2000, unde li s-a dat ceai cald şi cafea şi apoi au fost coborâţi în oraş, transmite Mediafax.
 
În jurul orei 14.00, viteza vântului a crescut brusc de la 30 de kilometri pe oră la circa 120 de kilometri pe oră, telecabina care coboară de la Cota 2000 fiind oprită din motive de siguranţă, iar telescaunul din Valea Dorului a funcţionat cu dificultate. Instalaţia a mers la relanti, turiştii aflaţi în scaune, cei de pe pârtie şi de la cabană fiind duşi la staţia de telecabină, unde li s-a oferit ceai cald şi cafea. După circa o oră, telecabina spre Sinaia şi-a putut relua activitatea şi turiştii din Valea Dorului au fost coborâţi în oraş.
 
Telescaunul din Valea Soarelui, aparţinând de Primăria Sinaia, a funcţionat o perioadă şi în timpul viscolului, el oprindu-se automat la un moment dat, turiştii rămânând în scaune, de unde au fost coborâţi de salvamontişti.
 
Până la lăsarea serii, echipele de la Teleferic SA au reuşit să aducă la staţia proprie de la Cota 2000 toţi turiştii care foloseau instalaţia din Valea Dorului, telecabina ducându-i apoi în Sinaia. Potrivit lui Eduard Papadopol, director adjunct al Teleferic Prahova SA, a fost vorba de circa 200 de turişti din Valea Dorului, care în prezent sunt în siguranţă în Sinaia.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii