Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagini din istoria muzicii rock Chitaristul legendarei trupe ZZ TOP împlinește 65 de ani (video)

ro

16 Dec, 2014 05:30 1070 Marime text
William Frederick "Billy" Gibbons, s-a născut, potrivit wikipedia.org, la 16 decembrie 1949.

Este muzician, producător și actor, dar cel mai bine este cunoscut ca fiind chitaristul trupei americane rock ZZ Top.
Gibbons format ZZ Top la sfârșitul anului 1969 și a lansat First Album ZZ Top în 1971.
Albumele care au urmat, Rio Grande Mud (1972) și Tres Hombres (1973), și turneele îndelungi au consolidat reputația grupului ca un trio de forță al hard-rock-ului.

ZZ Top este una dintre puținele formații rock care are aceeași componență chiar și după mai bine de 35 de ani, iar până în septembrie 2006 au avut același manager și producător – Bill Ham.
Formația a cunoscut apogeul în anii ‘70 si ‘80, perioadă în care multe dintre piesele grupului au ajuns hituri.
Succesul nu i-a afectat însă pe cei 3, aceștia fiind încă foarte activi atât în studioul de înregistrări, cât și pe scenă, iar în 2004 au fost înscriși în Rock and Roll Hall Of Fame. Gibbons și Hill sunt recunoscuți pentru chitarele personalizate, multe dintre ele fiind proiectate de Gibbons în colaborare cu John Bolin.
Cei doi chitariști și-au format o imagine specială de-a lungul timpului. Ei apar mereu cu ochelari de soare, haine la fel sau similare, precum și cu o barbă lungă ce le ajunge până pe piept. Ironic, cel de-al 3-lea membru, care poartă numele Frank Beard (barbă), are mustață și foarte rar barbă. În 1984, compania Gillette le-a oferit lui Gibbons și lui Hill câte 1 milion de dolari pentru a-și bărbieri bărbile pentru o reclamă, dar cei doi au refuzat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii