Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Oamenii de teatru din Constanța - un exemplu de spirit civic și solidaritate

ro

19 Apr, 2020 19:22 2636 Marime text
Teatrul de Stat Constanța și cei 46 de angajați provenind din toate departamentele au făcut săptămâna aceasta un gest remarcabil, de profundă solidaritate cu comunitatea unde trăiesc și se manifestă artistic.

Ei au donat 10% din salariile lor, iar din suma colectată au fost achiziționate materiale de protecţie împotriva contaminării cu virusul Sars-Cov2, pentru cadrele medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“.

Cele 600 de măști de protecție KN95 (FFP2), 360 de halate chirurgicale sterile și 40 litri de igienizant de mâini (70% alcool) au fost predate pe 15 aprilie Spitalului Județean Constanța.


„Gestul este unul de admiraţie, solidaritate şi respect faţă de cei care sunt acum în prima linie a acestui război şi dovedesc eroism, chiar dacă nu beneficiază de toate instrumentele de luptă şi de protecţie împotriva pandemiei. Este, în același timp, şi un simbol al responsabilității pe care oamenii de teatru înțeleg să o dovedească față de comunitatea în care trăiesc.

Noi, angajaţi ai Teatrului de Stat Constanţa, dorim să fim un exemplu, un model pentru toţi cetăţenii care ar putea să dea o mână de ajutor acum, când este nevoie.

Ne manifestăm speranţa ca, în această situaţie de o gravitate extremă, toți cei care au posibilitatea de a ajuta, direct sau indirect, să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic, și, împreună, venind în sprijinul autorităților locale și centrale, vom crea în spitale toate condiţiile pentru ca, protejându-se ei înşişi cât mai bine posibil, medicii, asistenţii, infirmierii să poată ajuta populaţia oraşului şi judeţului Constanţa“, au transmis ei.

Sursa foto și text: culturaconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii