Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:04 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu tremur la cutremur” Campanie de informare a populaţiei în cazul unui seism

ro

26 Jan, 2015 18:14 923 Marime text
 
80% dintre adulţii din România nu ştiu cum să reacţioneze în caz de cutremur şi mulţi ar lua decizii care le-ar putea fi fatale sau ar încetini intervenţia salvatorilor, relevă un studiu, prezentat luni de IGSU, la lansarea campaniei de prevenţie „Nu tremur la cutremur".

Specialiştii au concluzionat că, în cazul unui cutremur puternic, tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu au trăit experienţa unui cutremur de nivelul celui din 1977, „cu cât ştiu mai puţin, cu atât cred că sunt mai bine informaţi". Spre exemplu, cei mai mulţi nu şi-au pus niciodată problema să stabilească cu membrii familiei un loc de întâlnire, în condiţiile în care telefonia mobilă nu ar funcţiona o perioadă, relatează Mediafax.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat, astăzi, o campanie preventivă intitulată „Nu tremur la cutremur", pentru conştientizarea de către populaţie a riscurilor pe care le implică un seism puternic şi ce reguli trebuie să respecte într-o astfel de situaţie, în aşa fel încât să-şi sporească şansele de supravieţuire. În acest sens, a fost realizat şi site-ul www.nutremurlacutremur.ro.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Ti-a placut articolul?

Comentarii