Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nave medicale care asigurau transportul bolnavilor de la Sulina la Tulcea, distruse într-un accident fluvial

ro

24 Nov, 2014 19:23 2463 Marime text
Cargoul Berberis sub pavilion Republica Moldova a lovit două şalupe medicale, una a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi alta aparţinând unui cabinet medical din Sulina. Incidentul s-a petrecut azi-dimineaţă, pe un vânt puternic, la efectuarea manevrei de plecare din Portul Sulina.

În urma impactului la cheu, cele două nave medicale care asigurau transportul bolnavilor la Tulcea au fost complet distruse, o a treia ambarcaţiune cu motor, şalupă, având geamurile sparte şi panoul de bord avariat. Potrivit Căpităniei Portului Sulina nu au fost victime şi nici nu s-au semnalat poluări.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, dr. Dumitru Vâlcu a declarat pentru Radio Constanţa că nava medicală Concordia a Serviciului Judeţean de Ambulanţă era asigurată. Însă, până la momentul în care nava medicală va fi reparată sau, după caz, înlocuită cu o alta, variante alternative pentru transportul bolnavilor de la Sulina la Tulcea nu sunt, o a doua navă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă fiind în Portul Tulcea pentru a deservi localităţile de pe celelalte braţe ale Dunării, Sf. Gheorghe şi Chilia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii