Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea pregătită să intervină în caz de polei sau ninsoare

ro

03 Jan, 2016 13:52 1888 Marime text


În cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dat asigurări populației că, în caz de polei sau ninsori abundente, municipalitatea este pregătită să intervină.
Primarul interimar a prezentat jurnaliștilor ”arsenalul” cu care se va intervene în caz că situația o impune. El a precizat că, municipalitatea are la dispoziție opt sărărițe care au ieșit deja pe teren, 20 de autospeciale cu lame, cinci autogredere, 42 de încărcătoare frontale buldo, 22 wole precum și 35 de autobasculante transport zăpadă. 140 de utilaje vor putea interveni în situații grave, 6.000 de tone de material antiderapant este în depozit și motorină ”cât este nevoie”.
Potrivit prognozei meteo, în orele următoare sunt posibile să cadă precipitații mixte ceea ce va favoriza formarea poleiului. Decebal Făgădău a asigurat că cinci echipaje ale Poliției locale vor supraveghea situația în trafic  și, în funcție de situație, utilajele vor intervene. Totodată, municipalitatea a anunțat că adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, lîngă Gravity Park, este pregătit și poate găzdui 20 de persoane consultate în prealabil și trimise de Spitalul Județean Constanța.”Rugăm conducătorii auto să nu parcheze în locuri care ar ingreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire și să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismel, proprietate personală”, a fost apelul autorităților către șoferii constănțeni.
Nu în ultimul rând, viceprimarul cu atribuții de primar a atras atenția tuturor agenților economici că au obligația de a îndepărta depunerile de zăpadă de pe trotuare astfel încât constănțenii să poată circula în siguranță. ”Ne așteptăm la situații mai deosebite în zona podurilor și a sensurilor giratorii, dar suntem pregtiți să acționăm și putem face față situației”, a subliniat șeful administrației publice locale, Decebal Făgădău.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii