Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„MSC Laura“, cuprinsă de flăcări Incendiu la bordul unei nave din Şantierul Naval Constanţa

ro

19 Jan, 2015 17:26 2198 Marime text
Un incendiu a izbucnit, astăzi, la bordul unei nave aflate în reparaţii în Şantierul Naval Constanţa, flăcările fiind stinse fără să se înregistreze victime sau pagube materiale semnificative.

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, focul a izbucnit în jurul orei 14.00, într-o magazie de la bordul vasului portcontainer MSC Laura, acostat în Şantierul Naval Constanţa. Echipajul navei făcea lucrări de sudură la capacele magaziei respective, în timp ce în interiorul acesteia se aflau 20 de găleţi încărcate cu reziduuri petroliere. În urma sudurii au sărit scântei în magazie, fapt care a dus la aprinderea reziduurilor.

Nava era dotată cu tunuri de apă, iar echipajul a intervenit imediat pentru stingerea flăcărilor. De asemenea, în zonă a ajuns şi o maşină de pompieri de la serviciul privat al şantierului, focul fiind stins imediat, fără să se înregistreze victime sau daune materiale semnificative.

Nava pe care s-au aprins flăcările este portcontainerul „MSC Laura“.

La faţa locului au mers ofiţeri de la Serviciul Siguranţa Navigaţiei şi Serviciul Cercetare Poluare, pentru a ancheta incidentul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii