Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:42 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în finanţarea examenelor de admitere în Magistratură

ro

04 Mar, 2015 18:30 615 Marime text
Guvernul a modificat Hotărârea nr.183/2005 referitoare la înființarea, pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii, a unei activități finanțate integral din venituri proprii, care reglementează finanțarea examenelor de admitere în magistratură și la Institutul Național al Magistraturii.
 
Noul act normativ asigură posibilitatea suportării, din veniturile proprii realizate din organizarea concursurilor, a cheltuielilor privind pretestarea subiectelor incluse în baza de date din care sunt selectate subiectele pentru „testele de verificare a raționamentului logic”. În cadrul concursurilor de admitere în magistratură, pretestarea este o fază obligatorie și esențială.
 
Prin modificarea HG nr. 183/2005 se stabilește, de asemenea, introducerea comisiei de elaborare a subiectelor, distinctă de comisia de examinare sau de cea de soluționare a contestațiilor.
 
Hotărârea stabilește ca membrii comisiilor de elaborare a subiectelor, ai comisiilor de examinare, ai comisiilor de corectare și a comisiilor de soluționare a contestațiilor pentru examenele de admitere, precum și supraveghetorii, să fie remunerați prin plata cu ora. Baza de calcul este indemnizația brută lunară a funcției de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii