Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 05 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Turismului, în vizită la Mangalia

ro

28 Apr, 2014 20:34 1915 Marime text
Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism Florin Jianu s-a aflat astăzi în vizită la Mangalia, context în care a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă şi a inspectat în staţiunile din sudul litoralului. Din delegaţia ministrului a mai făcut parte preşedintele ANT, Răzvan Filipescu şi secretarul de stat în Departamentul pentru IMM-uri, George Brezoi. Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, au mai fost prezenţi la întâlnirea cu şeful Turismului şi primarul Mangaliei, Cristian Radu, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei de Turism din cadrul Primăriei Mangalia. În contextul discuţiilor susţinute în incinta Hotelului "Paradiso" din Mangalia, ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu a declarat că va susţine litoralul românesc al Mării Negre printr-un program pilot de dezvoltare. „Politica mea vizavi de turism va fi extrem de eficientă. Am avut deja o întâlnire cu Ministrul de Finanţe şi vom construi modelul a nişte proiecte de ajutor de stat. Este posibil să găsim forme de susţinere a turismului prin scheme de ajutor de stat care să ofere diverse facilităţi pentru investiţii pentru dezvoltarea locurilor de muncă, pentru crearea de infrastructură, pentru atragerea turiştilor din alte zone", a precizat ministrul Florin Jianu.
Însoţit de delegaţia oficială şi reprezentanţi ai presei, el a inspectat staţiunile Vama Veche, Venus, Neptun şi Olimp pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival. Florin Jianu a mai spus că este un susţinător al tichetelor de vacanţă şi speră ca această lege să fie aprobată cât mai curând în Parlament.
„Vizavi de lucrările de reamenajarea a spaţiilor de alimentaţie publică sau cazare, rămase neterminate până la 1Mai, ministrul a precizat că susţine investiţiile şi că va căuta soluţii pentru a nu fi sancţionaţi cei care nu şi-au finalizat lucrările. O altă măsură ce se doreşte a fi implementată în turism este cea a clusterelor în turism, finanţabile prin Programul Operaţional Regional. Referitor la  infrastructura în staţiuni, primarul Radu Cristian a declarat că s-a obţinut finanţare din fonduri UE pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun, valoarea totală a celor două proiecte fiind de peste 8 milioane de euro”, se mai arată în comunicat. „Aştept un aviz de la Ministerul Dezvoltării şi pentru refacerea falezei din Mangalia până spre Olimp. În toate staţiunile am introdus reţeaua de gaze, astfel încât turiştii să poată fi cazaţi în condiţii optime şi iarna. Este nevoie de investiţii, iar banii din taxele speciale percepute agenţilor economici care au ca domeniu de activitate turismul vor fi folosiţi în această direcţie. Susţin parteneriatul public-privat în sectorul turistic", a precizat, la rândul său, edilul Radu Cristian. Vizita ministrului Florin Jianu  va continua şi mâine, când va inspecta celelalte staţiuni din nordul litoralului.


Ti-a placut articolul?

Comentarii