Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei Nicolae solicită reabilitarea judecătorească!

ro

13 Feb, 2024 17:00 1381 Marime text
 
 
  • Amintim că, potrivit pna.ro, prin decizia penală nr. 201 din 19.02.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Matei Nicolae, „primar al orașului Năvodari, județul Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită“.  
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au fost investiți cu soluționarea unei cereri de reabilitarea judecătorească! Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul cu numărul unic 903/118/2024, cauză în care Matei Nicolae are calitatea de petent condamnat.
 
Primul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 9 aprilie 2024.
 
Conform datelor noastre, ar fi vorba despre Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari (foto).
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, cu privire la dosarul 903/118/2024, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Nicolae Matei va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
Amintim că, potrivit pna.ro, prin decizia penală nr. 201 din 19.02.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Matei Nicolae, „primar al orașului Năvodari, județul Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită“.
 
 
Într-un alt dosar, vineri, 21 iulie 2023, conform portalului instanțelor de judecată, Curtea Supremă a încetat procesul penal ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale față de: „Matei Nicolae pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, Jianu Corina Eugenia pentru două infracțiuni de abuz în serviciu în formă calificată, Căpățână Victoria pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă calificată, Idvu Constantin Florin, Gurgu Isidor și SC Dormarbib Group SRL pentru infracțiunea de spălarea banilor“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Parchetul General al României declară recurs în casație în dosarul fostului primar de la Năvodari Nicolae Matei

 
Nicolae Matei, fostul primar Năvodari, trage un semnal de alarmă! „De pe paginile mele de Facebook și de Instagram scrie altcineva, care face reclamă la criptomonede!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii