Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei, cuvinte de laudă la adresa lui Kovesi

ro

13 Feb, 2016 23:57 2350 Marime text
Ministrul Justiţiei Raluca Prună are doar cuvinte de laudă la adresa actualei Laurei Codruţa Koveşi. Acuzată de lumea politică de faptul că instituţia pe care o conduce abuzează de arestări preventive, Kovesi este apărată de Raluca Prună.
 
„Nu mi se pare că DNA a abuzat de arestări preventive și este adevărat că raportul politic, care a trecut prin colegiul de comisari și este adoptat de Comisie la nivel politic, nu vorbeşte despre arestul preventiv. Există însă și un raport tehnic, în care se vorbește despre arestul preventiv și despre faptul că au existat voci în societate a căror opinie este că se abuzează de arestul preventiv. Însă cine citește raportul tehnic și nu scoate din context acest paragraf și citește întreaga secțiune care se referă la dreptul la un proces echitabil în general poate să constate că, de fapt, Comisia redă numai fapte și niște reticențe ale societății, pentru ca apoi să conchidă că arestul preventiv nu este decis de un procuror, ci este întotdeauna confirmat de un judecător. Așa că nu sunt motive să ne îngrijorăm în privința asta. Nu putem spune că s-a abuzat de arestul preventiv", a declarat Raluca Prună pentru revista 22.
 
De asemenea, Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost remarcată şi în afara României. Aceasta a primit premiul Europeanul anului 2016 din partea Reader's Digest.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii