Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Corina Șuteu - Cetatea Capidava NU mai corespunde criteriilor definite de UNESCO

ro

06 Oct, 2016 15:00 3579 Marime text
Cetatea Capidava nu mai corespunde criteriilor de autenticitate și integritate definite de UNESCO, conform unei declarații a Comisiei Naționale „Limes”, a spus ministrul Culturii, Corina Șuteu.

Într-un mesaj publicat astăzi pe Facebook, Corina Şuteu a notat următoarele:

„Comisia Națională 'Limes', în urma unei vizite pentru monitorizarea situației cetății Capidava, a declarat că aceasta a fost afectată 'semnificativ' de lucrările menite să o restaureze, consolideze și să o pună în valoare. Cetatea, în forma sa actuală, nu mai corespunde criteriilor de autenticitate și integritate definite de UNESCO pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial (UNESCO World Heritage List), fapt care poate afecta includerea sitului pe listele tentative naționale în cadrul Programului Național Limes”, a scris Corina Șuteu.


Comisia Națională „Limes” solicită autorităților competente „luarea unor măsuri urgente pentru remedierea stării de lucruri constatate în cazul cetății Capidava și prevenirea unor situații de acest fel”.

„În aceste condiții, Comisia Națională 'Limes' va continua și aprofunda procesul de monitorizare a siturilor din cadrul Frontierei Imperiului Roman și a vestigiilor antice păstrate pe teritoriul actual al României, subliniind încă o dată necesitatea respectării reglementărilor și standardelor de bună practică în domeniu, pentru păstrarea integrității și a autenticității monumentelor istorice, inclusiv prin conservarea elementelor de peisaj cultural asociate acestora. Totodată, Comisia Națională 'Limes' cere autorităților competente luarea unor măsuri urgente pentru remedierea stării de lucruri constatate în cazul cetății Capidava și prevenirea unor situații de acest fel”, se precizează în declarației Comisiei Naționale „Limes”.
 
Mai multe despre acest subiect puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Citeşte şi Comisie: Cetatea Capidava, afectată grav de proiectul de restaurare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii