Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Şuteu „Nu se va mai putea face Dracula Park“

ro

31 Oct, 2016 17:15 1995 Marime text
Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat la o conferinţă de presă care a avut loc astăzi, la sediul instituţiei, că Sighişoara este un sit pentru care este prioritară reconstrucţia autenticităţii, şi nu realizarea unui obiectiv turistic, informează România TV.

„Dorinţa de a face din Sighişoara un Dracula Park este o idee care acum nu se va mai putea concretiza, pentru că prioritatea este reconstrucţia autenticităţii sitului, nu de a face un obiectiv turistic", a spus Corina Şuteu, conform sursei citate.

Ministrul a adăugat că, în ultimele trei decenii, cultura americană a avut un mare impact asupra celei europene. "Cultura americană, care este una bazată pe inventarea patrimoniului - un patrimoniu inexistent pe care îl comunică pe măsură ce îl construiesc -, a fost întotdeauna într-o tensiune cu forma de patrimoniu cultural europeană şi a altor continente, pentru că identitatea europeană se bazează pe o moştenire şi o creaţie civilizaţională construită în timp", a adăugat ea conform news.ro. 

În Sighişoara a crescut numărul intervenţiilor neadecvate la nivelul clădirilor. În acest sens, Ministerul Culturii a decis să realizeze un proiect-pilot pentru a da un exemplu de bună practică în gestionarea unui patrimoniu de importanţă mondială în vederea unei dezvoltări durabile şi integrate.

„Sighişoara reprezintă unul dintre punctele sensibile pe harta siturilor UNESCO din România. Este un caz de administrare defectuoasă, în special în ceea ce priveşte planificarea urbanistică şi reglementarea în detaliu a modului de construire, care lipsesc sau, acolo unde există, nu se aplică", se arată în proiect. 

Documentul are în vedere alocarea de resurse corect estimate, fie ele financiare, umane sau de altă natură.

În plus, au anunţat reprezentanţii Ministerului Culturii, se lucrează la un proiect de parteneriat între Sighişoara şi Bruges (Belgia).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii