Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Carmen Dan în vizită la Huedin. Furtuna a desprins părți din acoperișul spitalului

ro

18 Sep, 2017 20:18 1702 Marime text
Ministrul Carmen Dan a ajuns în această seară în localitatea Huedin din județul Cluj, unde furtuna de ieri a desprins părți din acoperișul spitalului, dar și bucăți din acoperișul unei școli.
 
Două persoane din Huedin au suferit accidentări în urma furtunii care a rupt mai mulți copaci, însă acestea nu au fost grav rănite, fiind externate după acordarea primului-ajutor medical.
 
După ce a vizitat spitalul și școala din localitate, ministrul de interne a solicitat prefectului ca în 24 de ore să transmită o primă evaluare a pagubelor de la aceste obiective, astfel încât aceasta să stea la baza fundamentării hotărârii de guvern care va fi emisă pentru sprijinirea refacerii obiectivelor socio-economice afectate după furtunile de duminică.
 
Totodată ministrul Carmen Dan a atenționat că astfel de fenomene de mare intensitate și care apar foarte rapid, impun o capacitate de mobilizare pe măsură din partea tuturor structurilor MAI, dar și o bună comunicare între acestea.
 
Ministrul a exemplificat, astfel, modul cum a decurs operațiunea de salvare a două grupuri blocate noaptea trecută pe Valea Drăganului din județul Cluj. În jur de 50 de persoane, constituite în trei grupuri, au fost blocate azi-noapte pe un drum forestier din cauza căderilor unor arbori, însă până dimineață, cu sprijinul angajaților MAI, toate au ajuns în zone sigure.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii