Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul hotel Rex din Mamaia, dispare. În ce îl va transforma dezvoltatorul imobiliar care l-a achiziționat

ro

23 Dec, 2022 11:30 3093 Marime text
Hotel RexDezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, pregătește renovarea și transformarea în apartamente a celebrului hotel Rex din Mamaia, pe care urmează să îl cumpere cu 13,3 milioane de euro de la familia lui Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, relevă documente analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider. Prețul agreat de Hagag și familia lui Carmen Palade, de 13,3 milioane de euro, urmează a fi achitat în 6 rate, pe măsură ce sunt îndeplinite o serie de condiții. Până acum au fost achitate primele 3 rate în valoare de 1,54 milioane euro, ultima chiar după ce Primăria Constanței și Ministerul Culturii și-au declinat dreptul de preempțiune asupra hotelului Rex din motive financiare, după cum a anunțat Profit.ro.

Prețul plătit de Hagag este peste oferta omului de afaceri George Becali, care era dispus în 2018 să plătească 10 milioane de euro pentru achiziția fostului hotel de cinci stele de la malul mării, însă a renunțat să mai cumpere proprietatea din cauza „situației complicate a actelor“, potrivit surselor Profit.ro.

La sfârșitul anului 2020, firma care deținea hotelul s-a transformat din societate pe acțiuni în societate cu răspundere limitată, cu asociații Zinca Palade, Carmen Adamescu și Rani Palade, potrivit datelor termene.ro. Activele imobilizate declarate în bilanțul financiar din 2021 al Rex Mamaia SRL au o valoare de 7,6 milioane de euro.

Articolul integral poate fi citit pe profit.ro



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii