Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, vizită oficială în Franţa. Pe agenda discuţiilor se află securitatea din regiunea Mării Negre

ro

28 May, 2018 11:19 1966 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 28-30 mai o vizită oficială în Republica Franceză, la invitaţia ministrului francez al apărării, Florence Parly. Ministrul va fi însoţit de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Dușa, şi secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Discuţiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre și perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. De asemenea, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

În context NATO, agenda de discuții va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidenţierea importanţei continuării prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional, potrivit comunicatului emis de MApN.

În cadrul vizitei ministrului apărării este inclusă şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România. De asemenea, sunt incluse şi vizite la companiile MBDA și Airbus Helicopter.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii