Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii români au participat la activăți de instruire pe mare (galerie foto)

ro

15 Oct, 2015 16:47 1777 Marime text
 
Militarii din Forțele Navale Române au participat, în perioada 12-15 octombrie, la activități de instruire pe mare, în comun cu nave militare din Bulgaria, SUA, Ucraina și Turcia, în apele internaționale ale Mării Negre.
 
La antrenamente au participat Fregata Regina Maria (222), cu un elicopter Puma Naval și un grup de Forțe pentru Operații Speciale la bord, Corveta Contraamiral Horia Macellariu (265), iar pentru sprijinul secventelor de lupta antiaeriană și lupta la suprafață, Forțele Aeriene Române au participat cu două aeronave MiG 21 LanceR.
 
Forțele Navale ale SUA au fost reprezentate de Distrugatorul USS Porter (DDG 78), care se află în misiune în Marea Neagră, și un avion de patrulare maritimă P-3C Orion. Din partea Forțelor Navale Ucrainene a participat Fregata Hetman Sahaydachniy (U 130), Forțele Navale Bulgare au fost reprezentate de Fregata Verni (42), iar Forțele Navale din Turcia au participat cu Fregata TurgutReis.
 
În contextul situației de securitate din Bazinul Mării Negre, creșterea interoperabilității dintre Forțele Navale Române și fortele navale aliate și partenere reprezintă un element principal al îndeplinirii obiectivelor Planului de Creștere a Capacității Operaționale a Alianței (Readiness Action Plan), adoptat la Summitul NATO 2014 din Țara Galilor.
 
Exercițiile se înscriu în Programul privind sprijinul acordat de SUA aliaților și partenerilor NATO din estul Europei European Reassurance Initiative (ERI) și fac parte din Operația Atlantic Resolve South / Black Sea Resolve Events (OARS/BSRE).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii