Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Exercițiul „Dacian Spring 2023”

ro

12 May, 2023 15:52 697 Marime text
  Nr. 181
12 mai 2023
 
Exercițiul „DACIAN SPRING 2023”
 
Aproximativ 500 de militari români, americani, francezi și italieni au participat la Exercițiul de comandament DACIAN SPRING 2023 - ,,DASP23”, desfășurat, în perioada 8-12 mai, în unități ale Forțelor Terestre Române din Medgidia, județul Constanța și Smârdan, județul Galați.
Militarii implicați în exercițiu fac parte din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud–Est/HQ MND-SE, Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est /HQ MN BDE-SE, Brigada de Reacție Rapidă din Franța, Brigada 1 (US) de Luptă/1 (US) BCT, Grupul de Luptă NATO din România cu Franța ca Națiune Cadru / ROU BG ( FRA FN), Grupul de Luptă NATO din Bulgaria cu Italia ca Națiune Cadru / BGR BG (ITA FN).
Scopul ,, DACIAN SPRING 2023” a fost de a valida dislocarea rapidă în timp real a Postului de Comandă al Brigăzii Franceze în zona de operații Sud-Est și procesul de integrare, prin testarea procedurilor NATO și naționale, a forțelor aflate sub comanda și controlul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a apreciat că exercițiul a confirmat capacitatea ridicată de reacție a Grupurilor NATO de Luptă din România și Bulgaria și capacitatea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de a conduce o operație defensivă în aria sa de responsabilitate. „A fost un efort colectiv, care poartă premisele unui succes”, a mai spus Generalul Petrescu.
„Exercițiul reprezintă o oportunitate pentru toate structurile participante de a testa nivelul de interoperabilitate, iar experiența acumulată în urma acestuia va contribui la perfecționarea planificării și executării activităților următoare”, a subliniat comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, generalul maior Dorin Toma.
 
 
            Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii