Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo pe trei zile Apar ninsori în aproape toată ţara

ro

06 Dec, 2013 18:46 1166 Marime text
Weekendul se anunţă friguros, cu temperaturi minime negative, iar ninsorile vor apărea în aproape întreaga ţară.


Sâmbătă, norii acoperă cerul mai ales în zonele montane unde iarna e destul de severă încă. Ninsorile continuă, iar vântul va viscoli ninsoarea pentru că va bate cu viteze de peste 70 km pe oră şi chiar cu mai mult de 100 km pe oră în zonele cele mai înalte, cu precădere în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În celelalalte regiuni se înnorează temporar şi ninge slab, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice şi doar izolat în Moldova şi în Oltenia. Vântul însă suflă destul de tare şi în zonele mai joase, cu viteze care însă nu trec de 70 km pe oră. Vremea se răceşte însă uşor în cea mai mare parte a ţării, meteorologii prognozează maxime de la doar -4 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 7 grade în Lunca Dunării, dar vântul face ca temperatura real resimţită să fie cu mult mai mică, sub pragul gerului chiar în zonele montane.



Şi în Capitală, sâmbătă, norii se înmulţesc, mai ales după-amiază şi seara, dar şansele să vedem fulgi de nea sunt mici. Vântul suflă destul de tare, cu până la 65 km pe oră aşa că vom simţi că este frig, chiar dacă termometrele arată după-amiază în jur de 6 grade Celsius.

Duminică vremea se ameliorează uşor în ce priveşte precipitaţiile, mai ninge local la munte şi doar izolat în celelalte regiuni, dar în noaptea de duminică spre luni norii acoperă treptat cerul în majoritatea regiunilor, începând dinspre nord-vest şi aduc ninsori slabe în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni şi izolat în Crişana şi în nord-vestul Transilvaniei. Vântul va sufla destul de alert în centru, în sud şi în est, dar la munte e încă puternic şi viscoleşte sau spulberă zăpada. Vreme e rece în jumătatea nordică şi apropiată de normalul perioadei în celelalte zone, ceea ce înseamnă maxime de la -4 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 6 grade în Lunca Dunării.

Săptămâna viitoare debutează cu nori mulţi peste regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, zone în care vor cădea precipitaţii. La munte şi în nord-vest şi predominat în centru vor fi ninsori şi precipitaţii mixte, cu depunere de polei, în vestul ţării, dar şi în est. Vântul suflă tot mai tare în toate zonele, iar la munte e puternic şi viscoleşte ninsoarea. Temperaturile maixme însă se vor apropia de cele normale pentru data din calendar, ceea ce înseamnă de la -2 grade în estul Transilvaniei până la 8 grade sud-vestul extrem al Munteniei.

Marţi, iarna dă din nou semne că vrea să domine această perioadă a anului. Ninge local în jumătatea de est a ţării, vântul suflă mai tare în Moldova, în Dobrogea şi mai ales la munte şi vom remarca în primul rând răcirea accentuată a vremii faţă de ziua anterioară, cu maxime cuprinse în general doar între -5 şi 5 grade. Mai mult, miercuri dimineaţă revine gerul în nord, în centru şi în nord-vest, dar şi în depresiuni, unde merucrul coboară în termometre până în jur de -14 grade. Dacă miercuri e încă frig, până spre weekendul viitor temperaturile cresc uşor. Izolat cad fulguieli, iar în zonele joase va fi ceaţă cu depunere de chiciură.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii