Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni vom sti daca se da semnalul oficial pentru aparitia unui nou partid politic in Romania

ro

18 Feb, 2010 20:01 1366 Marime text

signing_the_register_b-200x133.jpgEste o chestiune pe care eu o analizez de cand Traian Basescu a castigat noul mandat de Presedinte al tarii; Nemultumit de modul in care evolueaza lucrurile in politica romaneasca [ a se citi in TOATE partidele politice - SIC! ] este pe cale sa inceapa un nou proiect in politica romaneasca; incapatanat si ferm asa cum a fost mereu, Presedintele spera sa gaseasca varianta care sa ofere romanilor un nou partid politic care sa reprezinte pentru cei peste 60% din romani care se declara scarbiti de actuala clasa politica si refuza sa mai vina la vot, o noua optiune pentru alegerile din 2012.


Eu personal am o parere radicala despre motivul pentru care s-a amanat intalnirea Colegiului extins Director al PDL care trebuia sa aiba loc sambata la Palatul Parlamentului, si am impresia ca de fapt amanarea s-a produs nu pentru ca trebuia sa-i lasam pe pesedisti sa se omoare in voie la Congres, ci pentru ca Presedintele Basescu si-ar fi amanat vizita la actiunea PDL. Cum vizita lui era de fapt atractia evenimentului, s-a decis subit amanarea acestuia .

Confirm faptul ca si eu am auzit din mai multe surse ceea ce scrie Inpolitics.ro si anume faptul ca : Traian Băsescu va face luni o mișcare neașteptată: el se va deplasa la Parlament, unde se va întîlni cu reprezentanții grupului de independenți, condus de Gabriel Oprea. Motivul vizitei e simplu: un număr de 20 de parlamentari ai PSD sunt pregătiți să plece din partid a doua zi după congres, îngroșînd grupul lui Oprea, iar Băsescu vrea să admire noii săi adepți în toată splendoarea lor și să pună, împreună, țara la cale - http://www.inpolitics.ro/a-doua-zi-dupa-20-de-parlamentari-psd-demisioneaza-luni-din-partid-art53915.aspx# ] .

Daca presedintele Traian Basescu va vizita luni grupul parlamentarilor independenti , eu personal cred ca vom avea un semnal extrem de clar al faptului ca Presedintele demareaza in forta proiectul unui nou partid politic. Si semnalul faptului ca, daca nici unul din partidele politice de pe scena politica actuala nu doreste reforma, atunci reforma se poate face si fara ele, ceea ce eu cred ca este o adevarata lovitura de baros cu care inca odata, Traian Basescu va castiga o cota imensa de popularitate in Romania.Atat in randul alegatorilor cat si in randul politicienilor care doresc sa faca nu o politica a propriului interes/buzunar ci o politica axata pe reprezentarea alegatorului si a cetateanului.

Mai adaug faptul ca exista rapoarte sociologice care demonstreaza faptul ca romanii isi doresc cu disperare un partid politic format din oameni care sa le inspire incredere si speranta, aceasta fiind singura varianta nu neaparat de aducere la vot a masei colosale a nehotaratilor cat mai ales de contracarare a politicii constante a ultimilor ani in care viata politica si configuratia scenei politice romanesti a fost decisa de cei 10-15% dintre romani care si-au vandut voturile.
O sa continui luni discutia pe aceasta tema, functie de miscarea pe care o va face Presedintele.

Sursa: Urbaniulian.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii