Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 14 21 mai 2024 Puțin înainte de luna plină în Săgetător

ro

21 May, 2024 08:33 628 Marime text

Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 14
21 mai 2024
Puțin înainte de luna plină în Săgetător
În tranzit solar al Gemenilor (tocmai ce am ieșit din zodia Taurului) – se mai ușurează un pic presiunea și greutatea, pe care am avut-o continuu pe noi (materialismul Taurului).

Încă puțin și scăpăm și de încordarea indusă de luna plină în Săgetător (mulți suntem pe interior exact ca o coardă de arc întinsă la maxim).
Trăiesc continuu în lecții.
Când viața te forțează să exiști în timpul prezent, când trecutul dispare complet și viitorul este o mare necunoscută (că nu poți să zărești mai departe de ziua de mâine), intri într-o trăire ce poate fi doar experimentată, nu povestită.

Oricâte cuvinte măiestrite aș folosi să descriu o cafea sau o înghețată cu vanilie, până când nu gustați, fiecare, din acestea, descrierea mea rămâne incompletă și rece.
La fel cu ”trăirea în prezent”.
Timpul nu se mai scurge în felul în care o face în zilele de ”pilot automat” ale rutinei obișnuite. Fiecare moment are încărcătură, se întâmplă câte ceva la fiecare pas, toată vigilența și atenția este pe înaintarea pas cu pas, de-a lungul zilei.

Împletitura evenimentelor ultimelor săptămâni mă face să continui trăirea ”în prezent”, pas cu pas, înaintând cu precauție prin programul din agenda mea de lucru, cu disponibilitate maximă la schimbări de ultimă oră și plănuind zilele ce vin, dar cu înțelegerea totală că planurile se pot schimba peste noapte.
Mă pregătesc pentru Webinarul de pe 24 mai, despre Alternanțe https://alchida.ro/.../webinar-alternanta-sustinut-de-dr.../

Trăiesc zilnic aceste alternanțe, de ani de zile, de când am conștientizat valurile de energie, când sus când jos. În postările de aici descriu valurile lunare de energie (două săptămâni luna în creștere, ca acum, două săptămâni luna în scădere).
Dar aceste valuri de energie se întâmplăși în cursul unei zile, de la o oră la alta.
Și în cursul unei ore, de la un minut la altul.

Natura schimbătoare și pururea mutabilă a energiei vieții ne ia prin surprindere de câte ori suntem acordați profund la ea.
Deși, teoretic, știm multe, când trăim practic ”în schimbare” la fiecare pas, ceva în noi se modifică și vechea atitudine (de complacere, că toate sunt oricum la fel) dispare.
Vă invit astăzi să vă observați mai aproape stările interioare.

Și când se petrec lucruri neprogramate, realizați ce se întâmplă în voi înșivă:
- Rezistența la ceea ce se întâmplă? (eu am vrut într-un fel și s-a întâmplat altfel)
- Acceptarea a ceea ce se întâmplă? (facă-se Voia Ta)
- Îndoiala și confuzia despre ce se întâmplă? (what the f.ck?)

Despre toate acestea și mult mai mult, vom discuta vineri la Webinarul de pe 24 mai la ora 19.00 – folosind toate emoțiile și experiența practică pe care am acumulat-o în ultimele săptămâni (mai valoroase decât toată teoria din ultimii zece ani).
Întâlnirea nas în nas cu moartea pe care am avut-o săptămâna trecută a lăsat urme în câmpul de energie al corpului meu. Și mă face să apreciez profund și intim viața, așa cum n-am mai făcut-o de mult.
Să avem cu toții o zi de marți, cât mai puțin tensionată și încordată, cât mai fluidă și ușoară (ca zodia Gemenilor), cu toate cuvintele la purtător și cu abilitatea de a ne strecura prin descrierea lumii, cu eleganță și echilibru.
Cu iubire, tuturor

articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii