Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:08 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

ro

03 Jul, 2018 09:52 792 Marime text

Municipiul Constanţa aniversează 25 de ani de la înfrăţirea cu oraşul francez Brest. 

Evenimentul este gazduit de Sala "Remus Opreanu", Palatului Administrativ. 

Printre cei prezenti se numara Decebal Fagadau- primarul municipiului ConstanțaHoria Țuianu - presedintele CJC, Danuț Jugănaru - director CCINA Constanta, Petre Dinică - directior DGASPC Constanta, Francois Cullandre - primarul municipiului Brest, Sylvie Caroiu - președintele Asociației Amities Brest-Constanța, consilieri locali, Vasile Nicioară - directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța,  Cristina Anghel - directorul Liceului Teoretic Ovidius și altii.

În cadrul evenimentului de astăzi va fi semnată Convenția de parteneriat între CJC, DGASPC Constanța, Facultatea de Psihologie a Universității Ovidius, Institutul pentru Educație și Asistență Sociala Brest, precum și Asociația de prietenie Brest-Constanța.

Evenimentul aniversar debutează cu intonarea Imnurilor de Stat ale României și Franței.

Imnul României a fost interpretat de elevul David Burlacu, de la Școala gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța.

Imnul Franței a fost intonat de eleva Lucia Berechet, de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Este un eveniment important, care marchează prietenia dintre tarile si orașele noastre. Acum 25 de ani, primarii celor doua orașe au semnat un acord important, care a pus bazele unei colaborări in mai multe domenii.  Fundația înfrățirii orașelor noaste sunt oamenii. Relația dintre cele doua orase a evoluat si are acum o dimensiune economica. Șantierul Naval Constanta si cel din Brest lucrează, in prezent, împreuna. Mulțumesc primarului Francois Cullandre care a menținut vie aceasta relație, chiar daca la Constanta s-au schimbat trei primari. Dimensiunea acestei înfrățiri este in creștere. In România, la 25 de ani se serbează nunta de argint. De aceea ne dorim ca cele doua orașe sa serbeze si nunta de aur. Pentru Constanta, aceasta înfrățire este similară cu un eveniment de familie. Mulțumesc tuturor care au construit această relație solida. Avem o fundație puternica, iar de azi se va implica si președintele CJC Horia Țuțuianu, a spus primarul Decebal Făgădău.

Sunt fericit să fiu din nou la Constanța, unde mi-am regăsit prietenii. Suntem aici sa sărbătorim înfrățirea orașelor noastre. Cei 25 de ani au fost minunați si plini de evenimente deosebite.  Cred ca aceasta aniversare este un moment pentru a pune in temă mai multe probleme sociale si ale asistenței sociale. Un alt aspect este dezvoltarea economiei. Cele doua orașe trebuie sa lucreze împreuna, mai ales că ambele sunt portuare,  a transmis, la rândul sau, primarul municipiului Brest, Francois Cullandre.

Mă bucur sa particip azi la acest eveniment. Vizita delegației franceze este importantă pentru Constanța. Azi începe o noua etapă în această relație, prin semnarea Convenției de parteneriat intre CJC, DGASPC Constanța, cu Institutul pentru Educație si Asistență Socială Brest. Cred ca aceasta Convenție va aduce plus valoare acestui parteneriat", a subliniat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii