Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:10 25 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment important pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța

ro

08 Oct, 2019 00:00 1541 Marime text
Moment istoric pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța, reprezentat de Cătălin Gabriel Filișan, decan în exercițiu, se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine (Paris, Franța), reprezentat de Vincent Maurel, decan în exercițiu. La evenimentul ce va avea loc la Paris sunt așteptați să participe și președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, precum și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.
 
Recunoscând necesitatea consolidării legăturilor de prietenie și de fraternitate între avocații celor două țări și barourile acestora, s-au convenit următoarele:
 
Baroul Avocaților din Constanța și cel din Hauts-de-Seine vor face schimb de informații cu privire la normele de drept, la practicile judiciare, la modificările esențiale de drept și de procedură care intervin în fiecare dintre cele două țări și care pot favoriza dezvoltarea activității baroului. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe accesul la drept și asistență juridică, dezvoltarea și modernizarea sectorului judiciar, dreptul profesional cu privire la competențe și/sau la responsabilitatea avocatului, la actualizarea drepturilor și a îndatoririlor sale, noțiunea de „perimetru al dreptului” și, prin urmare, de concurență cu alte profesii, dreptul afacerilor, dreptul fiscal și fiscalitatea întreprinderilor.
 
Ca urmare a înfrățirii, avocații celor două barouri vor putea să organizeze stagii sau reuniuni de actualizare sau de specializare, pentru un schimb eficient de informații asupra tuturor subiectelor care le vizează profesia. 
 
De asemenea, ei vor răspunde cererilor de informații practice care vin de la confrați, colaboratori sau stagiari înscriși în barourile lor respective.
 
Cele două barouri se angajează să faciliteze primirea tinerilor avocați în condițiile definite în fiecare reglementare națională, oferind candidaturilor tinerilor avocați ai barourilor semnatare publicitatea adecvată.
 
Convenția este încheiată pentru o durată de un an, iar aceasta se poate reînnoi tacit.

Evenimentul este cuprins în seria manifestărilor din cadrul Conferinței despre viitorul profesiei „Perspective franco-române“, care se desfășoară astăzi în capitala Franței. Conferința este organizată de Consiliul Naţional al Barourilor din Franţa, cu prilejul sezonului diplomatic Franța - România, și își propune să pună în discuție aspecte ce țin de provocările comune ale profesiei de avocat. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii