Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de semnare a acordului de înfrățire a municipiului Constanța cu municipiul Chișinău, anulată

ro

11 Apr, 2022 18:58 1700 Marime text


Conducerea Primăriei Constanța anunță anularea evenimentului ce ar fi prevăzut semnarea acordului de înfrățire dintre municipiul Constanța și municipiul Chișinău, „pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment”.

Totodată, reprezentanții Primăriei menționează că se reanalizează oportunitatea demersului de semnare a documentului. 
 

„Având în vedere atribuirea, în spațiul public, a unei semnificații politice preconizatei semnări a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova, eveniment care urma a avea loc la Constanța, mâine, 12 aprilie, precum și pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat.

Ne exprimăm încă o dată întregul nostru sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, precum și speranța că vom putea utiliza, în perioada următoare, alte instrumente de sprijinire, în limita competențelor ce ne revin, a vectorului european al Republicii Moldova și al partenerilor noștri municipali din această țară.


Amintim că Primăria Municipiului Constanța a anunțat luni că va semna acordul de înfrățire dintre municipiul Constanța și municipiul Chișinău, Republica Moldova, printr-o ceremonie programată marți, 12 aprilie 2022, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, cu prezența primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac și primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. 
 

„Semnarea Acordului de Înfrățire va genera oportunități de valorificare a potențialului de relaționare cu orașul-înfrățit Chișinău în multiple domenii, identificate și precizate în Acord, din perspectiva necesității dezvoltării durabile a celor două municipii prin schimb de experiență, know-how, bune practici, precum și prin promovarea de proiecte în domeniile de interes comun”, preciza Primăria. 


Totodată, la data de 8 octombrie 2021, a avut loc la Constanța semnarea Acordului de Înfrățire între municipiile Constanța și Cahul din Republica Moldova.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii