Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista nouă cu medicamente compensate se amână pentru o lună

ro

23 Mar, 2014 20:07 2123 Marime text
Introducerea listei noi de medicamente compensate se amână pentru o lună. Consilierul pe Sănătate al premierului, Vasile Cepoi, a declarat că lista nu poate fi introdusă de pe 1 aprilie, aşa cum era promisiunea, întrucât proiectul de hotărâre de guvern nu este gata. Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţinea contrariul, săptămâna trecută, că el ar fi lăsat totul „la cheie”.

Consilierul pe Sănătate al premierului, Vasile Cepoi, îl contrazice pe fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în legătură cu actualizarea listei noi de medicamente compensate. El a declarat pentru RL că proiectul va intra în vigoare „cel mai târziu în luna mai”, nu pe 1 aprilie, întrucât încă se mai lucrează la proiect. „Metodologia nu era gata. Protocoalele, impactul bugetar nu au fost calculate.

E puţin probabil să fie terminat până pe 1 aprilie. Probabil că se va schimba cu 1 mai”, a spus Cepoi. Întrebat dacă s-a calculat impactul bugetar şi care va fi el, Cepoi a declarat că au fost făcute trei estimări, a Ministerului Sănătăţii fiind de 600 milioane lei. „Casa de Asigurări şi Ministerul Sănătăţii se ocupă acum de asta”, a precizat el. Săptămâna trecută, fostul ministru al Sănătăţii i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi solicita să adopte în şedinţa de Guvern lista medicamentelor compensate.

„Reamintim încă o dată faptul că toate procedurile legale în acest sens au fost îndeplinite cu scrupulozitate, că actualizarea şi îmbunătăţirea listei s-au făcut după o metodologie complexă şi riguroasă, după standarde recunoscute la nivel internaţional şi cu participarea specialiştilor în domeniu şi a asociaţiilor de pacienţi”, scria Nicolăescu.

„Toate aceste aspecte au fost lucrate profesionist şi au fost lăsate la cheie, acum fiind necesar ca noua conducere a Ministerului Sănătăţii să dea dovadă că înţelege şi poate să continue procesul complicat, dar absolut necesar pentru soarta oamenilor bolnavi”, mai preciza el.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii