Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea cashback se amână Magazinele nu pot acorda câte 200 de lei clienţilor, de la 1 ianuarie

ro

12 Dec, 2016 17:45 2979 Marime text
Legea cashback, pe baza căreia magazinele au posibilitatea să acorde, la cerere, până la 200 de lei bani lichizi clienților, este imposibil de aplicat de la 1 ianuarie, deoarece trebuie corelată cu legislația caselor de marcat.

Din acest motiv, ar trebui emisă o ordonanță de amânare a termenului de aplicare, a declarat, pentru Profit.ro, Velin Ganev, președintele Asociației Distribuitorilor de Aparate Electronice Fiscale din România care reprezintă 80% din piață.

„În această Lege scrie că avansul în numerar trebuie să apară pe bonul fiscal. Noi am anunțat Ministerul Finanțelor că acest lucru este imposibil de aplicat la casele existente în piață, pentru că aceste case au fost validate tehnic în 1999 și noi nu putem face o modificare software la ele pentru că este interzis prin lege, adică nu poate fi trecut pe bonul fiscal. În plus, Legea nu are nici norme de aplicare. Trebuie și aici emisă o ordonanță de urgență pentru amânare. Această Lege se poate aplica numai după ce se fac normele și se lămuresc multe aspecte din ea și trebuie corelată cu Legea caselor de marcat", explică Velin Ganev.

El arată că Legea cashback este bună în conceptul său, dar nu poate fi aplicată.

„Legea cashback a fost inițiativa Parlamentului, fără a cere punctul de vedere al Miisterului Finanțelor, de aceea Legea caselor de marcat merge într-o direcție, iar Legea cashback în altă direcție", spune Ganev.

Legea cashback îl scutește pe client, în special pe cel din orașe mici sau de la țară, de căutarea unui bancomat din care să scoată bani cash pentru un magazin care nu acceptă plata cu cardul și va avantaja magazinele, în opinia inițiatorilor, prin creșterea rulajului financiar.


Sursa foto: economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii