Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:28 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Asociației SOS Satele Copiilor România (galerie foto)

ro

01 Jun, 2018 11:04 823 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 1 iunie a.c., un mesaj cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Asociației SOS Satele Copiilor România.

Mesajul preşedintelui:

„Acum aproape șapte decenii, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, dintr-o inițiativă simplă și nobilă, a pornit ceea ce astăzi reprezintă o importantă mișcare internațională: SOS Children’s Villages International. Cu repetate nominalizări la Premiul Nobel pentru Pace, federația activează în peste 130 de țări, oferind copiilor abandonați și orfani sau familiilor aflate în situații de risc șanse reale la o viață mai bună.

În România, Asociația SOS Satele Copiilor și-a deschis porțile abia în anul 1993, când o echipă de oameni inimoși au înțeles importanța părinților în viața fiecărui copil, oferind o familie celor care nu o au sau sprijin și protecție celor care riscă să o piardă. De atunci, peste 40.000 de copii au continuat să zâmbească datorită lor.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființare, este o onoare pentru mine să-i felicit pe toți care au făcut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor România. Împreună, mame SOS, asistenți maternali, consilieri și psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privați, ați reușit să schimbați destine. Sunteți eroi pentru mai multe generații de copii care au pășit cu încredere în viață datorită eforturilor dumneavoastră.

Vă doresc să găsiți puterea și resursele de a continua cu aceeași determinare drumul început. Sunteți un exemplu care merită susținerea noastră, a tuturor, și un model de intervenție care ar trebui extins la nivel național. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zi de zi, sprijinind copiii și familiile de astăzi, pentru a clădi generația tânără de mâine!”

Sursa foto:Administraţia Prezidenţială

Ti-a placut articolul?

Comentarii