Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis - ”Adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanţă esenţială”

ro

15 Dec, 2017 16:42 1602 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri la Summitul Euro în format extins de la Bruxelles, context în care a reiterat angajamentul României de a adera la zona euro cât mai curând posibil, informează România TV.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile din cadrul reuniunii s-au concentrat pe modalităţile de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

"Preşedintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidenţiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare printr-o abordare incluzivă şi consensuală a statelor membre. În context, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ferm al României de a adera la zona euro cât mai curând posibil, arătând că, pentru ţara noastră, adoptarea monedei unice este un obiectiv de importanţă esenţială, atât pentru economia naţională şi prosperitatea pe termen lung a cetăţenilor români, cât şi pentru poziţionarea noastră în interiorul Uniunii", se arată în comunicat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii