Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:55 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecată pentru cămătărie Mariana Ciuciuleacă are un nou dosar penal, pentru acte de violenţă

ro

31 Aug, 2014 09:19 2359 Marime text
Numele Marianei Ciuciuleacă apare într-un nou dosar penal înregistrat la Judecătoria Constanţa vineri, 29 august 2014. Fost preşedinte al PPDD Constanţa şi judecată într-un alt celebru dosar, pentru înşelăciune, Mariana Ciuciuleacă are acum calitatea de inculpat, iar obiectul dosarului îl constituie infracţiunea de loviri sau alte violenţe, conform portalului instituţiilor de justiţie din România.
 
Amintim că Mariana Ciuciuleacă a fost trimisă în judecată, alături de Nicolae Aldea, fost colonel în jandarmeria constănţeană, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Ei sunt acuzați că, în calitate de reprezentanți ai societăţii de recuperări creanţe SC Maria Recuperări Creanţe SRL ar fi împrumutat zeci de persoane cu diferite sume de bani, iar dobânzile erau uriașe. Procurorii susțin că în cazul în care oamenii nu puteau înapoia banii la timp, complici ai fostului colonel Aldea mergeau peste ei și îi amenințau sau chiar îi sechestrau. Într-un final, oamenii ajungeau să piardă bunurile cu care giraseră împrumuturile, printre care terenuri sau chiar case. Anchetatorii spun că această grupar a făcut peste 50 de victime, iar valoarea acestei inginerii financiare este de aproximativ două milioane de euro. Suspecții dețin o avere impresionantă: 14 imobile, peste 100 de terenuri, un hotel și alte bunuri, care au fost puse sub sechestru acum doi ani de procurori.
 
“În fapt, membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, prin violenţe, ameninţări, şantaj, lipsire de libertate, au forţat pe debitori să întocmească acte notariale asupra bunurilor mobile şi imobile la o valoare mult mai mare decât creditul contactat. În sarcina suspecţilor se reţine că, în perioada 2006 până în prezent, au prejudiciat 50 de persoane, creându-se un prejudiciu în valoare de două milioane euro, sumă de bani ce a fost spălată prin diverse metode financiare de către suspecta Ciuciuleacă Mariana, administrator de firmă”, se arăta într-un comunicat al IPJ Constanţa, în luna iunie a anului 2012.

Ti-a placut articolul?

Comentarii