Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a retrimis la Parlament modificările la Legea apelor

ro

01 Apr, 2015 20:19 596 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a adresat, astăzi, Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii apelor nr. 107 /1996, informează Ziare.com. 
  
În cererea de reexaminare se precizează mai multe aspecte, printre care și faptul că „prin modificarea propusă prin legea transmisă la promulgare se prevede posibilitatea amendării dispozițiilor unei legi prin hotărâre de Guvern, adică printr-un act juridic ce are forță juridică inferioară legii". 
  
Totodată se atrage atenția asupra faptului că mai multe dispoziții din Legea nr. 107/ 1996 „contravin principiului ierarhiei actelor normative, prevăzut la art. 1 alin. (5) din Constituție, republicată, precum și principiilor de elaborare a actelor normative". 
  
„De asemenea, semnalăm faptul că, potrivit art.108 alin. (2) din Constituție, republicată, hotărârile Guvernului se emit pentru organizarea executării legilor. Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile constituționale și legale menționate, constatăm că, în ceea ce privește lista substanțelor prioritare în domeniul apei, atâta timp cât aceste substanțe sunt incluse în lege, actualizarea acestei liste (care, tehnic-legislativ înseamnă modificarea sau completarea acesteia) se poate face numai prin lege", se mai arată, printre altele, în solicitarea adresată președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 


Sursa: Ziare.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii